Moeiteloos overstappen op nieuwe wet- en regelgeving.
09/09/2016
Alles

Mezzo, 100% automatisch verwerken van inkoopfacturen

Portrait of happy business woman in office rejoicing success

Zelfstandigen, MKB en grootbedrijf. Alle gaan gebukt onder de administratieve last. Een aanzienlijk deel van die last wordt veroorzaakt door inboeken van facturen. Gelukkig hebben veel bedrijven facturen ‘gedigitaliseerd’ zodat deze last ondertussen al flink is afgenomen.

Of toch niet? Schijn bedriegt!

Als softwareleveranciers het hebben over digitaliseren van factureren, dan bedoelen ze daar bijna altijd mee dat ze de papieren facturen vervangen door een PDF bestand. Een boekhoudsysteem kan alleen niet zo veel met een factuur in PDF formaat. Daarom moet de factuur alsnog worden in gescand. Waarna een OCR programma erop los gelaten moet worden die de factuur interpreteert. Daarna moeten nog een groep medewerkers, van u of van een dienstenleverancier, de scans controleren op fouten en deze herstellen waar nodig. Pas daarna kunnen facturen ter verwerking worden aangeboden aan het boekhoudsysteem. Niet helemaal digitaliseren dus. Of eigenlijk, helemaal niet digitaliseren. Maar u betaalt wel voor al deze extra bewerkingen.

Kan digitaliseren dan wel?

Jazeker en sterker nog: veel simpeler dan de PDF-scan-OCR-foutherstel keten. Met Mezzo laten we de PDF-scan-OCR-foutherstel keten voor wat die is. Voor ons is deze keten niet van belang omdat Mezzo de gegevens direct van de bron gebruikt. Wat over blijft in deze nieuwe keten is niet veel meer dan een koppeling tussen uw boekhoudsysteem en Mezzo. Wat is er dan nog meer dan alleen deze koppeling? U kunt door Mezzo ook basisregels bij het inboeken van facturen laten uitvoeren, kostenplaatsen toevoegen, spookfactuurcontrole, BTW, Omzetaangifte etc. Het mooie is, dat u dit zelf kunt bepalen, zonder extra softwaremodules te laten ontwikkelen.

Waarom bestond dit nog niet?

Goede vraag. Nu bestaat het echter wel! Mezzo levert dit en nog veel meer.
Geïnteresseerd? Voor meer informatie, mail uw vragen naar mezzo@avenqure.com